Engelsk

På ASK skal du have engelsk på enten B eller A-niveau. Engelsk er både et sprogfag og et kulturfag. Undervisningen i timerne foregår som hovedregel på engelsk, undtagen når der undervises i grammatik.

Over de to år forventes det, at du lærer at begå dig på et forholdsvist sprogligt niveau både mundtligt og skriftligt. På A-niveau er kravene selvfølgelig højere end på B-niveau. Du vil blive præsenteret for og lære at bruge forskellige fagbegreber og analysemetoder, der knytter sig til arbejdet med at forstå og fortolke tekster, film, hjemmesider m.v.

Faget dækker bredt og vi kan næsten inddrage alle emner, men undervisningen på A-niveau er mere litterært orienteret end på B-niveau, hvor sagprosa fylder mere. På begge niveauer er britisk og amerikansk kultur kernestof, men vi ser også på emner fra andre engelsktalende lande, fx Sydafrika, Australien eller Indien.

Alt efter din studieretning vil de emner, du præsenteres for, afspejle dine andre fag. Ofte laver vi tværfaglige forløb med andre fag, fx et forløb om Syd- og Mellemamerikanske immigranter i USA sammen med spansk, om politiske eller sociologiske emner med samfundsfag eller om atombomben sammen med fysik.   

Se et eksempel på en undervisningsbeskrivelse for engelsk på A-niveau hér.